Θέμα στον ξένο τύπο οι...αρπαχτές εστιατορίων και ξενοδοχείων -Τι μας καταλογίζουν

Θέμα στον ξένο τύπο οι...αρπαχτές εστιατορίων και ξενοδοχείων -Τι μας καταλογίζουν
Άρθρο - αφιέρωμα στον ελληνικό τουρισμό, με τίτλο «Το τέλος της απεξάρτησης», περιλαμβάνει η έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, στην οποία καταγράφονται οι θετικές προοπτικές που διαγράφονται για φέτος, με ρεκόρ αυξήσεων ξένων τουριστών, ενώ τονίζεται ότι αποτελεί τον υπ' αριθμόν 1 τουριστικό προορισμό.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Ελλάδα επανέρχεται στο τουριστικό προσκήνιο και επανεφευρίσκει τον εαυτό της.
Παράλληλα, επισημαίνεται το πλήγμα που είχε δεχθεί ο ελληνικός τουρισμός κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, το οποίο όπως σημειώνεται οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις εικόνες από διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία.
Στο άρθρο, ωστόσο, γίνεται αναφορά και στις ταξιδιωτικές οδηγίες που είχε εκδώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σημειώνεται και ο ρόλος ορισμένων γερμανικών μέσων ενημέρωσης, που με άρθρα τους έβαλλαν κατά της Ελλάδας επηρεάζοντας σημαντικά τις σχέσεις των δύο χωρών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «λαϊκές εφημερίδες όπως η BILD έριχναν λάδι στη φωτιά με χαρακτηρισμούς όπως «χρεωκοπημένοι Έλληνες» και προτροπές για πώληση μερικών νησιών. «Όλα αυτά έβλαψαν τις σχέσεις των δύο λαών, αλλά το πρόσφατο παρελθόν φαίνεται να έχει ξεχαστεί, καθώς πλέον εδώ και δύο χρόνια υπάρχει στην Ελλάδα σταθερή κυβέρνηση και δεν ακούγεται πλέον τίποτα για απεργίες και διαδηλώσεις».
Στο άρθρο επισημαίνεται ακόμη η βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόνταος σε μια προσπάθεια προσέλκυσης νέων ομάδων επισκεπτών, ενώ γίνεται αναφορά και σε προσπάθειες «αρπαχτής» σε νησιά με μεγάλη επισκεψιμότητα, με σημαντική αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων, πρακτική που αν συνεχιστεί, όπως σημειώνεται, «θα αποβεί τελικά σε βάρος της ελληνικής οικονομίας».
Τέλος, στο άρθρο γίνεται αναφορά σε πρόσφατη έρευνα, βάσει της οποίας η πλειονότητα των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει διακοπές ακόμη και στην Ελλάδα διότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές.