Παναττική στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ για το θέμα της αξιολόγησης

Παναττική στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ για το θέμα της αξιολόγησης
Την πρόθεσή της να συνεχίσει την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση κρίθηκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων προσέφυγε σε δεύτερο βαθμό κατά της απόφασης και η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα, Δευτέρα. Η ΑΔΕΔΥ έχει κυρήξει παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι υπάλληλοι να συγκεντρωθούν έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Έχοντας πλήρη συναίσθηση των τραγικών συνεπειών των προωθούμενων μέτρων για το Δημόσιο συνολικά, τους εργαζόμενους σε αυτό και τους πολίτες-χρήστες των Υπηρεσιών του, δηλώνει για ακόμα μία φορά την πρόθεση και απόφασή της για συνέχιση με όλες τις δυνάμεις και με όλες τις μορφές, του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων επιτυχούς έκβασής του. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα, για τη μη εφαρμογή και την κατάργηση του Ν.4250. Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες "αξιολόγησης".

»Δεδομένης δε, της σοβαρής πολιτικής σημασίας που έχει η δίκη της Δευτέρας 28/7/2014 (11.00 π.μ), οπότε και εκδικάζεται η Έφεση της ΑΔΕΔΥ κατά της Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην "αξιολόγηση" των δημοσίων υπαλλήλων) κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους συναδέλφους με την ισχυρή τους παρουσία στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 7) να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να καταδικάσουν τις επιλογές της Κυβέρνησης για ποινικοποίηση των εργατικών και συλλογικών αγώνων».