«Πάρτι» με πλαστά δικαιολογητικά στο Δημόσιο

«Πάρτι» με πλαστά δικαιολογητικά στο Δημόσιο
Φάμπρικα πλαστών απολυτηρίων λυκείων αποκάλυψε η ολοκλήρωση των πρώτων ελέγχων που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για ψεύτικα δικαιολογητικά στους φακέλους των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», το ποσοστό των πλαστών δικαιολογητικών σε δήμους, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου σε ένα δείγμα 5.000 υπαλλήλων αγγίζει το 7% (316 πλαστά), εκ των οποίων πάνω από το 70% (266 περιπτώσεις) αφορούν πλαστά απολυτήρια λυκείου.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας οι έλεγχοι έδειξαν ότι 316 άτομα είχαν πλαστά δικαιολογητικά, στον ΟΣΥ οι 80 είχαν παραποιήσει τον φάκελό τους, ενώ και στη δημοτική αστυνομία εντοπίστηκαν 156 εργαζόμενοι με πλαστά δικαιολογητικά. Στην πλειοψηφία τους οι παραπάνω εργαζόμενοι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο λυκείου και έτσι τώρα μπαίνουν στο στόχαστρο 35.000 συμβάσεις που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, οι φάκελοι όλων ελέγχονται για να αποκαλυφθούν ποιοι και πόσοι πλαστογράφησαν δικαιολογητικά

Η διαδικασία ελέγχου της εγκυρότητας των τίτλων σπουδών και των πιστοποιητικών που αξιοποίησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την πρόσληψή τους συνεχίζεται και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα καταχωρίζουν σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στοιχεία τα οποία συλλέγουν.

Η διαδικασία «είναι σε πλήρη εξέλιξη και παράγει ήδη σημαντικά αποτελέσματα» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.