Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο του ομίλου ACHMEA

Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο του ομίλου ACHMEA
Τον πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκε την Τετάρτη 9 Ιουλίου ο κ. Willem van Duin, πρόεδρος του ολλανδικού ομίλου εταιρειών ACHMEA.


O κ. van Duin, ως πρόεδρος παράλληλα της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας EURAPCO, στην οποία συμμετέχουν μεγάλοι ασφαλιστικοί όμιλοι συνεργαζόμενοι στο επίπεδο της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας κυρίως στον τομέα υγείας, επέδωσε στον πρωθυπουργό μια εμπεριστατωμένη μελέτη της EURAPCO για τα δημόσια συστήματα ασφάλισης και τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις προοπτικής στην υγεία που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. van Duin ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το μέγεθος της επένδυσης που έχει πραγματοποιήσει η ACHMEA μέσω της θυγατρικής της Interamerican στην Ελλάδα από το 2001 έως σήμερα, η οποία ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ και είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ιστορικά στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας τη σταθερή υποστήριξη της τοπικής παρουσίας της ACHMEA και το ενδιαφέρον για περαιτέρω επενδύσεις.
Ο πρόεδρος του ολλανδικού ομίλου επισήμανε της ιδιαίτερα θετική εμπειρία της συνεργασίας που έχει η ACHMEA με το Δημόσιο της Ολλανδίας στη σύνθεση του συστήματος υγείας, ως πάροχος ασφάλισης στις Κάτω Χώρες. Σημειώνεται ότι το ολλανδικό σύστημα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρότυπο σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Σημειώνεται ότι η ACHMEA είναι πανευρωπαϊκά ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός υγείας σε κύκλο εργασιών και πελατολόγιο.