Αστυνομική επιχείρηση σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης

 Αστυνομική επιχείρηση σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας, σε τουριστικές περιοχές, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν, συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε τουριστικές περιοχές του νησιού.


Σκοπός των επιχειρήσεων μεγάλης δύναμης της αστυνομίας, ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων το παρεμπόριο, την νομοθεσία περί ναρκωτικών, την προστασία ανηλίκων, κ.α.
Συνελήφθησαν 71 άτομα κατηγορούμενα για παρεμπόριο και για διάφορα άλλα αδικήματα κυρίως της τουριστικής νομοθεσίας. Βεβαιώθηκαν συνολικά 196 παραβάσεις εκ των οποίων:
- 168 υγειονομικού ενδιαφέροντος.
- 28 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί ναρκωτικών, περί προστασίας ανηλίκων, περί αλλοδαπών, περί όπλων κ.α.).
Κατασχέθηκαν χιλιάδες ζεύγη γυαλιά ηλίου και οράσεως, χιλιάδες γυναικείες τσάντες και πορτοφόλια, τα οποία ήταν απομίμηση διαφόρων επώνυμων εταιρειών, εκατοντάδες είδη θαλάσσης, χιλιάδες γυναικεία αξεσουάρ και κοσμήματα, εκατοντάδες παιδικά ρολόγια και εκατοντάδες παιχνίδια.
Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.