Μεγάλη μείωση της κίνησης στις ελληνικές λουτροπόλεις

Μεγάλη μείωση της κίνησης στις ελληνικές λουτροπόλεις
Μεγάλη μείωση της τάξης του 60% με 70% καταγράφουν φέτος οι επισκέψεις λουόμενων στις Ελληνικές λουτροπόλεις, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου Γεώργιο Κώτσο, ο οποίος απέδωσε αυτή την πτώση στην περικοπή του λουτρικού επιδόματος.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις διατυπώθηκαν στη διάρκεια συνάντησης του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας με τις νέες δημοτικές αρχές της περιοχής και με στελέχη της λουτρόπολης του Λουτρακίου Αριδαίας (Πόζαρ).
Με επιστολή προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στις 13 Ιουνίου η διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου έθεσε και επισήμως το συγκεκριμένο θέμα, υποστηρίζοντας ότι «χωρίς αυτό το επίδομα και δεδομένης της οικονομικής κρίσης που υπάρχει, θα μαραζώσουν όλες σχεδόν οι λουτροπόλεις». Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Σύλλογος εξέδωσε απόφαση, βάσει της οποίας ζητά να εφαρμοστούν άμεσα τα σχετικά με την πρωτοβάθμια περίθαλψη του νόμου Γεωργιάδη του 2014, ενώ καλεί το υπουργείο Πολιτισμού να ασχοληθεί με το ζήτημα της αναγνώρισης των ιαματικών πηγών και τα όργανα του ΕΟΤ να αναλάβουν τον έλεγχο των λουτροπόλεων, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση της νομοθεσίας. Επίσης, ζητά από τα υπουργεία Υγείας και Τουριστικής Ανάπτυξης να καλύψουν άμεσα με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, όσες λουτροπόλεις δεν διαθέτουν.
Στην ίδια απόφαση-ανακοίνωση αναφέρεται, ότι ο Σύλλογος «διαπίστωσε ότι πολλές λουτροπόλεις δεν επιθυμούν να εφαρμόσουν προγράμματα θεραπευτικού τουρισμού, όπως αυτό του ΟΓΑ για 15.000 αγρότες, επικαλούμενες ότι αυτοί οι οργανισμοί αργούν να πληρώσουν» και γι’ αυτό καλεί όλους τους οργανισμούς να εξοφλούν άμεσα τις υποχρεώσεις τους.