Mars: η πολυεθνική αυτονομείται ενεργειακά επενδύοντας στον... Αίολο

Mars: η πολυεθνική αυτονομείται ενεργειακά επενδύοντας στον... Αίολο
Η κατασκευή του νέου αιολικού πάρκου 118-τουρμπινών που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη SumitomoCorporation της Αμερικής και την BNB, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη δέσμευση για χρήση ανανεώσιμων πηγών που έχει γίνει ποτέ από επιχείρηση παραγωγής τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Mars Inc. σε συνεργασία με τη Sumitomo Corporation της Αμερικής, ανακοίνωσε πρόσφατα μια συμφωνία για την κατασκευή νέου αιολικού πάρκου 200MW που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει το 100% των αναγκών των επιχειρήσεων της Mars στις Ηνωμένες Πολιτείες, και πιο συγκεκριμένα τις ανάγκες 70 σημείων, από 37 εργοστασιακές μονάδες και 25.000 εργαζόμενους της εταιρίας.

Το αιολικό πάρκο «Mesquite Creek Wind» 118-τουρμπινών, αναπτύχθηκε από κοινού από την Sumitomo και την BNB εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και θα κατασκευαστεί κοντά στη Λαμέζα του Τέξας σε έκταση 25.000 στρεμμάτων. Με ετήσια δυναμική πάνω από 800.000 μεγαβατώρες, η ενέργεια που θα παράγεται από το αιολικό πάρκο θα αντιπροσωπεύει το 24% του συνολικού του ενεργειακού αποτυπώματος της Mars σε παγκόσμιο επίπεδο (περιλαμβάνονται γραφεία και παραγωγικές μονάδες) που ισοδυναμεί με την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την τροφοδοσία 61,000 νοικοκυριών των ΗΠΑ. Το αιολικό πάρκο αποτελεί τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη δέσμευση για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από επιχείρηση παραγωγής τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αιολικό πάρκο είναι ένας από τους τρόπους που θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων την Mars για δημιουργία ‘βιώσιμων λειτουργιών σε μια γενιά’ και μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου μέχρι το 2040. Βραχυπρόθεσμα, η Mars έχει δεσμευτεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 25 % ως το 2015, θέτοντας το έτος 2007 ως έτος αναφοράς. Το αιολικό πάρκο Mesquite Creek θα συμβάλει επίσης καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της Mars για το 2015.

Η εταιρεία ΒΝΒ, έχοντας την αρχική ιδέα για τη δημιουργία του αιολικού πάρκου, ξεκίνησε συζητήσεις με την Mars και προσκάλεσε την Sumitomo Corporation στην κοινοπραξία. Η Sumitomo Corporation και η Mars είναι πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας που θα επιτρέπει στη Mars να λάβει όλα τα πιστοποιητικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το πάρκο Mesquite Creek, αντισταθμίζοντας την κατανάλωση ενέργειας από όλες τις εγκαταστάσεις της Mars στις ΗΠΑ.

Ο Barry Parkin, Διευθύνων Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Mars, σχολίασε: “Έχουμε δεσμευτεί να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή. Ως εκ τούτου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτό το τεράστιο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου από τις δραστηριότητες της εταιρίας. Πρόκειται για μια καινοτόμα προσέγγιση με σπουδαία επιχειρηματική και περιβαλλοντική επίδραση.”

Η ανάπτυξη του αιολικού πάρκου Mesquite Creek ξεκίνησε το 2008 σε έκταση 25,000 στρεμμάτων, μεταξύ των περιφερειών Borden και Dawson του Τέξας, περίπου οχτώ χιλιόμετρα από την Λαμέζα. Η εταιρεία Blattner Energy Α.Ε. έχει αναλάβει την κατασκευή του αιολικού πάρκου, και η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται μέσω 118 1.7MW τουρμπινών. Η παράδοση των τουρμπινών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο τέλος του καλοκαιριού, με τις εμπορικές δραστηριότητες να αναμένονται να ξεκινήσουν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ