Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Οι αυξομειώσεις των τιμών στα ξενοδοχεία δεν βγαίνουν με εντολές κανενός

Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Οι αυξομειώσεις των τιμών στα ξενοδοχεία δεν βγαίνουν με εντολές κανενός
Την άποψη ότι οι αυξομειώσεις τιμών παρακολουθούν τη ζήτηση και δεν βγαίνουν με εντολές του ΣΕΤΕ ούτε κανενός εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που τον θέλουν να δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό προκειμένου να μειωθούν οι τιμές σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.


«Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε τον κανόνα της ελεύθερης οικονομίας» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Ανδρεάδης, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το εάν έγινε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού.
Ο κ. Ανδρεάδης παραδέχθηκε ότι πράγματι παρατηρούνται οριακές αυξήσεις στις τιμές των τουριστικών υπηρεσιών που στην Αθήνα φτάνουν και το 10%.
«Δεν μπορούμε να ελέγξουμε επιχειρηματίες που αυξάνουν παράλογα τις τιμές» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, τονίζοντας ότι «σε μια χρόνια εξαιρετικής ζήτησης αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και κάποιες τιμές που δεν πρέπει να είναι αυτές που είναι».
«Η αύξηση που είχαμε, σημειώθηκε κυρίως στην Αθήνα, που όμως είχε φτάσει σε επίπεδα στο μισό πριν την κρίση. Υπάρχουν κακές περιπτώσεις, αλλά ο μέσος όρος έχει πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής» ανέφερε ο κ.Ανδρεάδης, τονίζοντας ο Σύνδεσμος συστήνει στα μέλη του αύξηση που δεν θα υπερβαίνει το 3 με 4% το 2015, αλλά και να προσεχθεί η πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής.
«Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ελλήνων – ξένων τουριστών γιατί το διαδίκτυο δεν κάνει διακρίσεις» επανέλαβε, σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση 10% στον εσωτερικό τουρισμό.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωσε πάντως ότι ο τουρισμός πάει εξαιρετικά με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση ρεκόρ 20% στο πεντάμηνο για τις αφίξεις.
«Ας μη γκρινιάζουμε για τη θεαματική επιτυχία της χώρας που δημιουργεί 5.000 νέες θέσεις εργασίας... Είχαμε αφίξεις 20 εκατ. τουριστών το 2013, θα έχουμε 24 εκατ. τουρίστες το 2017 έναντι του αρχικού στόχου για το 2021, και 19 δισεκ. ευρώ άμεσα έσοδα» τόνισε ο κ.Ανδρεάδης.