Πώς (και πότε) θα συνδέεστε στο internet ακόμη και στα... 11.000 πόδια

Πώς (και πότε) θα συνδέεστε στο internet ακόμη και στα... 11.000 πόδια
Καινοτόμα ιδέα από την εταιρία Inmarsat πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία σε λίγο καιρό κάνοντας έτσι τις πτήσεις μας πιο ευχάριστες αφού θα έχουμε την δυνατότητα να σερφάρουμε στο ίντερνετ ακόμη και στα 11.000 πόδια.

Πρωτοπόρος στην παροχή Internet πρόκειται να γίνει η βρετανική εταιρία Inmarsat η οποία σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της, ετοιμάζεται να κάνει διαθέσιμη την υπηρεσία wifi στους επιβάτες...κατά την διάρκεια της πτήσης. Με αυτό τον τρόπο οι επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα να παραμένουν συνδεδεμένοι στο Internet καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού τους. Η υπηρεσία αρχικά προορίζεται να είναι διαθέσιμη σε πτήσεις εντός της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δορυφόροι της εταιρίας Inmarsat χρησιμοποιήθηκαν για την αναζήτηση της μοιραίας πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών πριν μερικούς μήνες. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, η Inmarsat ενώνει τις δυνάμεις της με την εταιρία Hellas-Sat για να αγοράσει ένα νέο ισχυρό δορυφόρο από την Γαλλική εταιρία Thales Alenia Space.

Το κλειδί στην ιστορία θα αποτελέσει ο δορυφόρος Europasat σκοπός του οποίου θα είναι να παρέχει υποστήριξη από το επίπεδο του διαστήματος καθώς το αεροπλάνο θα μετακινείται από την μια κεραία παροχής internet στην άλλη.

Υπολογίζεται ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στο επιβατικό κοινό το 2016. Όσο για το αν η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν ή όχι, προς το παρόν ουδείς γνωρίζει κάτι σχετικά.