Πάνω από το 1/3 των Αμερικανών που πήραν Νόμπελ είναι μετανάστες

Πάνω από το 1/3 των Αμερικανών που πήραν Νόμπελ είναι μετανάστες
Πριν από το 1960, μόλις ένας μετανάστης στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε πάρει το βραβείο Νομπέλ στη χημεία, εννέα στον κλάδο της ιατρικής,

και 15 στη φυσική. Από το 1960 και μετά ο αριθμός αυτός αυξήθηκε εκθετικά, καθώς 23 μετανάστες έχουν κερδίσει το βραβείο στη χημεία, 28 στον τομέα της ιατρικής, και 21 στη φυσική, ανέφερε η σχετική έκθεση του Εθνικού Ιδρύματος για την Αμερικανική Πολιτική.

Πάνω από το ένα τρίτο των Αμερικανών στους οποίους έχει απονεμηθεί το βραβείο Νομπέλ, ιδίως αυτά της χημείας, της ιατρικής και της φυσικής είναι μετανάστες, αναφέρει έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ιδρυμα για την Αμερικανική Πολιτική, μια συντηρητική ερευνητική ομάδα, δείχνει ότι από το 2000, οι μετανάστες στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο Νομπέλ στη χημεία, την ιατρική και τη φυσική ανήλθαν σε 24 από τους συνολικά 68 αμερικανούς βραβευθέντες σε αυτούς τους τρεις επιστημονικούς κλάδους.

Σύμφωνα με το Reuters, η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι η έρευνα αυτή θα δείξει τη συνεισφορά των μεταναστών σε σημαντικούς τομείς και θα ενισχύσει τις πιθανότητες να περάσει η μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση.

Ενώ η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ψήφισε το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση το περασμένο έτος, το μέτρο έχει σταματήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν βαθιά διχασμένοι για το τι πρέπει να κάνουν για τα περισσότερα από τα 11 εκατομμύρια παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ.

Πολλοί από τους Ρεπουμπλικάνους θέλουν να περιμένουν την έκβαση των ενδιάμεσων εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου πριν από την επανεξέταση του μεταναστευτικού ζητήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ