Φορολογήθηκε μόνο για το 6% των εισοδημάτων, αντί του 75%

Φορολογήθηκε μόνο για το 6% των εισοδημάτων, αντί του 75%
Θυμάστε το χαμό που είχε προκληθεί όταν αποφάσισε να λάβει τη ρωσική υπηκοότητα εδώ και ενάμιση χρόνο, για να αποφύγει

την υψηλή νέα φορολόγηση. Λοιπόν, ο ηθοποιός ζεράρ Ντεπαρτιέ, απέστειλε στη ρωσική φορολογική υπηρεσία την πρώτη του δήλωση εισοδημάτων και φορολογήθηκε μόνον για το 6%, καθώς έχει καταχωρηθεί ως ιδιώτης επιχειρηματίας.

Οπως γράφει την Παρασκευή η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χορήγησε τη ρωσική υπηκοότητα στον Ντεπαρντιέ το 2013, όταν ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολεμικής στην Γαλλία όσον αφορά την απόφασή του να εγκαταλείψει την χώρα του για το Βέλγιο για φορολογικούς λόγους και σε διαμαρτυρία για το σχέδιο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να φορολογηθεί το 75% των υψηλότερων εισοδημάτων.

Ο ηθοποιός έστειλε τη δήλωση των εισοδημάτων του για το 2013 εγκαίρως στην εφορία, δήλωσε στην Ιζβέστια ο Σεργκέι Σαλιάγεφ, υποδιευθυντής των φορολογικών υπηρεσιών της περιοχής της Μορδοβίας, η οποία βρίσκεται 650 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, όπου ο Ντεπαρντιέ έχει καταχωρηθεί επισήμως ως κάτοικος και ως ιδιώτης επιχειρηματίας.

Ο Ντεπαρντιέ φορολογείται ως ιδιώτης επιχειρηματίας μόνον για το 6% των εισοδημάτων του στην Ρωσία, έναντι του 13% που ισχύει για τους περισσότερους φορολογούμενους της χώρας, δήλωσε παράλληλα ο Αρνό Φριλεΐ, γάλλος παραγωγός στην Ρωσία και φίλος του Ντεπαρντιέ.

Σύμφωνα με την Ιζβέστια, η οποία επικαλείται έναν φορολογικό σύμβουλο, το ποσοστό του 6% εφαρμόζεται στους επιχειρηματίες τα ετήσια εισοδήματα των οποίων δεν ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ρούβλια (1,3 εκατ. ευρώ).