Η Σάρον Στόουν και ο Στουρνάρας

Η Σάρον Στόουν και ο Στουρνάρας
Μετά από όλο τον ορυμαγδό των πολιτικοοικονομικών ειδήσεων, αναλύσεων, απόψεων και σεναρίων εξ αφορμής των εκλογών, αξίζει μια ευχάριστη ιστορία

Ποιες τέχνες νομίζετε ότι κατεργάζεται ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας ώστε να γίνει δημοφιλής ανάμεσα σε υπουργούς, βουλευτές και ομολόγους του υπουργούς του Eurogroup; Επικαλείται ότι γνωρίζει τη... Σάρον Στόουν. Οχι μόνο απλώς τη γνωρίζει αλλά ότι είναι και πρώτη εξαδέλφη του. Και για όσους δεν πείθονται αρχίζει να ξετυλίγει την (πραγματική ιστορία) του παππού του Ανάργυρου Στουρνάρα, ο οποίος έφυγε μετανάστης στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 1910. Με το που εγκαθίσταται στην αμερικανική μεγαλούπολη ο Ανάργυρος Στουρνάρας αλλάζει το όνομά του, όπως έκαναν τότε οι Ελληνες μετανάστες ώστε να μπορούν οι Αμερικανοί να προφέρουν εύκολα το επίθετό τους. Ετσι από Ανάργυρος Στουρνάρας το έκανε... Harris Stone.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει κληρονομήσει (πέραν των άλλων) και την ταυτότητα του παππού του, αυτή με το επίθετο Stone, και την επιδεικνύει με καμάρι στους φίλους του λέγοντας ότι η πασίγνωστη ηθοποιός είναι πρώτη εξαδέλφη του. «Αφού έχουμε το ίδιο επίθετο!» λέει. Στουρνάρας και Στόουν έχουν άλλωστε πάνω-κάτω την ίδια ηλικία. Τώρα το αν τον πιστεύουν δεν γνωρίζω να σας πω. Αλλά μόλις την Πέμπτη, όταν μία φωτογραφία της πανέμορφης και καλλίγραμμης (παρά την ηλικία της) Σάρον Στόουν φιγουράριζε όρθια στην πρώτη σελίδα των «Νέων», ο κ. Στουρνάρας δέχθηκε τουλάχιστον 20 τηλεφωνήματα από γνωστούς του που του ζήτησαν στα σοβαρά ένα και μόνο πράγμα: «Πες της να έρθει στην Ελλάδα να μας τη γνωρίσεις. Πρόκειται για γυναικάρα».
Από τον Βηματοδότη