Μαρινάκης: Με συμβάσεις παραχώρησης η αξιοποίηση του ΟΛΠ

  Μαρινάκης: Με συμβάσεις παραχώρησης η αξιοποίηση του ΟΛΠ
Αντίθετος με τη μονοπωλιακού χαρακτήρα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ δήλωσε ο Βαγγέλη Μαρινάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.


«Με τον Μώραλη δήμαρχο το Λιμάνι δεν θα πουληθεί» είπε, ενώ παράλληλα επανέλαβε τις εξαγγελίες του υποψήφιου δημάρχου για 35.000 νέες θέσεις εργασίας και την ανάδειξη της πόλης σε ναυτιλιακό κέντρο της Μεσογείου.
Ειδικά για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «καταστροφικό» το σχέδιο που έχει δρομολογηθεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ, τονίζοντας ότι διαφωνεί με την πώληση των μετοχών σε έναν ιδιώτη. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν διαφωνεί να γίνει η αξιοποίηση του Λιμανιού με συμβάσεις παραχώρησης σε πολλούς ιδιώτες.
Επίσης, κατηγόρησε την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι δεν έχει κάνει καμία κίνηση για να σταματήσει την πώληση του λιμανιού σε έναν ιδιώτη.
Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Γιάννη Μώραλη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι το πρόγραμμα που έχει παρουσιαστεί είναι «ολοκληρωμένο, τιμολογημένο και τεκμηριωμένο» και αναλύει από πού προέρχονται τα κονδύλια και πως θα γίνει η διαχείρισή τους.
«Με σωστό σχέδιο ο Πειραιάς γίνεται το ναυτιλιακό κέντρο ολόκληρης της Μεσογείου» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι εκτός από ναυτιλιακό κέντρο η πόλη πρέπει να γίνει αυτόνομος τουριστικός προορισμός.
Τέλος, στην ερώτηση ποιον υποψήφιο περιφερειάρχη στηρίζει ο συνδυασμός του Γ.Μώραλη στις εκλογές της Κυριακής, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι δεν έχει γίνει καμία συνεννόηση.
«Δεν μας ενδιαφέρει εάν θα εκλεγεί η κ. Δούρου ή ο κ. Σγουρός, αυτό που θέλουμε είναι να έχει ο Γιάννης Μώραλης μία σωστή συνεργασία με τον επόμενο περιφερειάρχη. Αυτό που προτιμώ είναι να δω τον Πειραιά νικητή» δήλωσε.