Κορυφώνεται η κόντρα του ΥΠΟΙΚ με τις καθαρίστριες

Κορυφώνεται η κόντρα του ΥΠΟΙΚ με τις καθαρίστριες
Αίτηση αναίρεσης κατά τις απόφασης του μονομελούς πρωτοδικείου Αθήνων με την οποία δικαιωνονταν οι καθαρίστριες οι οποίες είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ζητούν την άμεση επαναπρόσληψή τους προτίθεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, ο Γιάννης Στουρνάρας αποδεχόμενος την σχετική ομόφωνη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους θα ασκήσει αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο.
Την ίδια ώρα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης θα υποβάλει ερώτημα σε αρμόδια επιτροπή του Αρείου Πάγου με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο.
Εν τω μεταξύ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Αθηνών με την οποία ζητείται να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος. Η κόντρα μεταξύ εφοριακών και ΥΠΟΙΚ φούντωσε αμέσως μετά την απόφαση του πρωτοδικείου με την οποία διατάσσεται η επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο υπουργείο και μετά την άρνηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, να συμμορφωθεί με την απόφαση.