Καλαμάτα - Γερμανία, με την Condor Airlines και το Thomas Cook

Καλαμάτα - Γερμανία, με την Condor Airlines και το Thomas Cook
Eστησαν μπουφέ με αλμυρά και γλυκά τοπικά προϊόντα καθώς και κρασιά, προσφορά επιχειρηματιών της Μεσσηνίας

, ενώ υπάλληλοι του δήμου έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες και προσέφεραν χάρτες στους πρώτους Γερμανούς επισκέπτες.

Η γιορτή οργανώθηκε γιατί από σήμερα ξεκίνησαν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του αεροδρομίου της Καλαμάτας με πόλεις της Γερμανίας, με την Condor Airlines, μέλος του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας, κάθε Τρίτη από Ντίσελντορφ και Μόναχο και κάθε Πέμπτη από Φρανκφούρτη και Στουτγάρδη, μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου.

Σήμερα εγκαινιάσθηκαν οι πτήσεις με τη Γερμανία, καθώς αφίχθησαν στις 9.25 το πρωί με την πτήση από Μόναχο 93 επιβάτες και στις 10.05 από το Ντίσελντορφ 65 επιβάτες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου Καλαμάτας είχε στηθεί εκθετήριο με παραδοσιακά προϊόντα της Πελοποννήσου, που επιμελήθηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ παρατέθηκε μπουφές με αλμυρά και γλυκά τοπικά προϊόντα καθώς και με κρασιά, προσφορά επιχειρηματιών της Μεσσηνίας, ενώ υπάλληλοι του δήμου έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες και προσέφεραν χάρτες στους πρώτους Γερμανούς επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Δημήτρης Μανδηλάρης, ευχήθηκε «καλές πτήσεις» και τόνισε ότι φέτος είναι ικανοποιητικό το ποσοστό ανόδου της κίνησης του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», αφού εκτός από τη Γερμανία, θα υπάρξει και απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου Καλαμάτας με το Παρίσι και τη Βαρσοβία, καθώς και περισσότερες πτήσεις από τη Ρωσία.

Ο κ. Μανδηλάρης ευχαρίστησε τον Δήμο Καλαμάτας για την οργάνωση της υποδοχής των Γερμανών τουριστών και την προσφορά έντυπου ενημερωτικού υλικού, καθώς και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τις επιχειρήσεις μέλη του, για την προσφορά παραδοσιακών προϊόντων, με στόχο τη διαφημιστική προβολή της πόλης και του νομού γενικότερα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μανιάτης, αναφέρθηκε στη σημασία της αύξησης του αριθμού πτήσεων με τη Γερμανία και άλλες περιοχές, ενώ ευχαρίστησε τον δήμο Καλαμάτας για τη συνεργασία και συμβολή του στην κοινή προσπάθεια προβολής της περιοχής και υποστήριξης του τουρισμού.