Μειωμένοι από τον Απρίλιο οι λογαριασμοί φυσικού αερίου

Μειωμένοι από τον Απρίλιο οι λογαριασμοί φυσικού αερίου
Από τους λογαριασμούς του Απριλίου, θα περάσουν στην κατανάλωση οι μειώσεις στο κόστος του φυσικού αερίου εάν υπογράφει η συμφωνία ΔΕΠΑ - Gazprom μέσα στον Μάρτιο.


Aυτό επεσήμανε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου. Η μείωση θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου του 2013.
Ο κ. Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε ότι η μείωση για τους καταναλωτές θα είναι της τάξης 10% με 12%, επισημαίνοντας ότι και με την αναδρομικότητα της έκπτωσης θα υπάρξει μια μεγάλη ανάσα για οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις ενώ το συνολικό όφελος για την ελληνική οικονομία θα είναι πάνω από 220 εκατ. ευρώ ετησίως.
«Η τιμή του φυσικού αερίου έχει τεραστία σημασία στο κόστος της βιομηχανίας κάτι που ζητούσαν οι βιομηχανίες μέσης και υψηλής τάσης που είναι και η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας» τόνισε.
Παράλληλα, μειώνεται η ρήτρα μέσω της οποίας η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει περισσότερα χρήματα αν παραλαμβάνει λιγότερες ποσότητες καυσίμου.
Όσον αφορά τη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκη για τα μέτρα ενίσχυσης της ελληνικής βιομηχανίας, στα οποία οι δανειστές αντιδρούν, ο υφυπουργός την χαρακτήρισε ως «πολύ καλή και δημιουργική». «Την Τρίτη έγινε συζήτηση με επιχειρήματα και σε κανένα σημείο δεν παραβαίνουμε το κρατικό δίκαιο. Δεν είναι κρατική βοήθεια να δώσουμε ανάσα στην αγορά και δεν αφορά όλη την αγορά» σχολίασε.