Κυρ. Μητσοτάκης:Θα απολυθούν όσοι υπάλληλοι έχουν μονιμοποιηθεί παράνομα

 Κυρ. Μητσοτάκης:Θα απολυθούν όσοι υπάλληλοι έχουν μονιμοποιηθεί παράνομα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης όσων από τους υπαλλήλους του Δημοσίου έχουν μονιμοποιηθεί παράνομα με μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου χρόνου άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης.

Mιλώντας στον ΣΚΑΙ, παραδέχθηκε ότι δεν είναι γνωστός ο αριθμός των υπαλλήλων που νομιμοποιήθηκαν παράνομα και πρόσθεσε πως «από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουμε μια υποψία ότι υπάρχουν παρατυπίες και πρέπει να το ελέγξουμε» εξήγησε.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον απολύσεις εκτός των μνημονιακών δεσμεύσεων, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων ύστερα από συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου.
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δήλωσε ότι πρέπει «να ξεφύγουμε από τη λογική των χρισμάτων» αλλά ζήτησε την παραίτηση από τη βουλευτική έδρα όσων θέτουν υποψηφιότητα για αυτοδιοικητικές θέσεις.
Όσον αφορά ειδικότερα την υποψηφιότητα Κακλαμάνη στον δήμο Αθηναίων, τόνισε πως «ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης γνωρίζει ότι δύο υποψηφιότητες ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών».