Απογειώνεται το .... "Ελευθέριος Βενιζέλος"

 Απογειώνεται το .... "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Σε τροχιά ανάκαμψης μπάινει και πάλι -μετά από πέντε χρόνια ύφεσης -το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.


Οπως εκτιμά η διοίκηση μέσα στο 2014 αναμένεται να αυξηθούν όλα τα κρίσιμα μεγέθη του και κυρίως η επιβατική κίνηση, οι αεροπορικές εταιρείες, οι πτήσεις και οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις.
Την ίδια στιγμή, το καναδικό επενδυτικό κεφάλαιο PSP που αγόρασε το 26,7% της Hochtief στο ΔΑΑ, με επιστολή του στο ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζεται πρόθυμο να αυξήσει το ποσοστό του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει να πωλήσει τη συμμετοχή του Δημοσίου.
Ειδικότερα, όσον αφορά τη φετινή χρονιά, ενδεικτικό της δυναμικής που εμφανίζει ο ΔΑΑ είναι ότι επιστρέφει στην Αθήνα και η Singapore Airlines, μετά από ένα χρόνο απουσίας.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΔΑΑ, κ. Γιάννη Παράσχη, ο Ιανουάριος έκλεισε με την αύξηση της επιβατικής κίνησης από το εξωτερικό να φτάνει στο11,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013.
Ηδη οι αεροπορικές εταιρείες αύξησαν τις διαθέσιμες θέσεις τους για την Αθήνα συνολικά κατά περίπου 2.000.000 σε σχέση με πέρυσι, ενώ και οι εταιρείες χαμηλού κόστους που θα πετούν προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αυξήθηκαν από 12 σε 17 (+42%), με τελευταία προσθήκη αυτή της Ryanair.
Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος οι εβδομαδιαίες πτήσεις της χειμερινής περιόδου (έως το τέλος Μαρτίου) έχουν αυξηθεί κατά 31, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο 150 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις (σε σύγκριση με το 2013) θα ενσωματωθούν στο θερινό πρόγραμμα του ΔΑΑ.
Επιπλέον, οι 17 αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους θα συνδέουν την Αθήνα με 35 πόλεις (39 αεροδρόμια). Οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους θα αποτελούν το 29,3% του συνόλου των αεροπορικών εταιριών που θα εκτελούν προγραμματισμένες πτήσεις προς την Αθήνα το καλοκαίρι.

Οι νέες εβδομαδιαίες πτήσεις για το καλοκαίρι.

* Aegean: προς Αμβούργο, Μπέρμιγχαμ, Πάφο, Νάντ
* Vueling: προς Ρώμη
* Transavia: προς Αϊντχόβεν, Νάντ, Παρίσι, Λυών
* ΕasyJet: προς Αμβούργο
* Meridianna Fly: προς Νάπολη
* Alitalia: προς Μιλάνο (Λινάτε)
* Niki: προς Βιέννη
* Brussels: προς Βρυξέλλες
* Croatia Airlines: προς Σπλίτ
* Singapore: προς Σιγκαπούρη