ΟΚΑΝΑ: Αλληλοκατηγορίες για κακοδιαχείριση

 ΟΚΑΝΑ: Αλληλοκατηγορίες για κακοδιαχείριση
Κακοδιαχείριση στον ΟΚΑΝΑ καταγγέλλει η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, με την πρόεδρο του Oργανισμού να ανταποδίδει τις κατηγορίες.


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν παραστατικά για περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ» και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
«Κάθε νέο έγγραφο είχε και διαφορετικό νούμερο, τα νούμερα κυμαίνονται από 1,8 εκατ. ευρώ έως και τα 5,5 εκατ. ευρώ. Μού δόθηκε απάντηση για προσωπικό εσωτερικό δανεισμό κάτι που απαγορεύεται. Θα δώσω συνέντευξη Τύπου», είπε.Η υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα κονδύλια η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ.
Aπό την άλλη πλευρά, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη κατήγγειλε ότι η υφυπουργός Υγείας τής έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος
«Από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός (σ.σ Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης) μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό» δήλωσε η κ. Μαλλιώρη.
Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ πρόσθεσε μάλιστα, ότι παρέλαβε χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων.
Στις 11 το πρωί η υφυπουργός Υγείας αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα.