Κατά 14% αυξήθηκαν οι Βέλγοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2013

 Κατά 14% αυξήθηκαν οι Βέλγοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2013
Στα χαμηλότερα επίπεδα, τα τελευταία 14 χρόνια, βρέθηκαν οι κρατήσεις των Βέλγων για θερινές διακοπές το 2013, αν και παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επισημαίνει ρεπορτάζ της εφημερίδας De Standaard, υπό τον τίτλο «Στα χαμηλότερα επίπεδα, τα τελευταία 14 χρόνια, οι θερινές διακοπές των Βέλγων».

Η εφημερίδα παραπέμπει σε στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία, συνολικά 1.940.000 Βέλγοι πήγαν σε διακοπές το καλοκαίρι του 2013, δηλαδή 2,6% λιγότεροι σε σχέση με το 2012. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε η Αίγυπτος, καθώς τα ποσοστά κρατήσεων των Βέλγων παρουσίασαν καθίζηση, λόγω της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί εκεί.
Επισημαίνεται ότι, τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των Βέλγων για θερινές διακοπές διατηρούν, κατά σειρά, η Γαλλία, η Ισπανία, η Τουρκία, η Ελλάδα κι η Τυνησία. Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζει η εφημερίδα, τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων παρουσίασε η Ελλάδα, προς την οποία κατευθύνθηκαν αυτό το καλοκαίρι 14% περισσότεροι Βέλγοι σε σύγκριση με πέρυσι. Αντίθετα, μεγάλη μείωση σημείωσαν οι κρατήσεις προς Αίγυπτο (-28,6%) και Τυνησία (-13,2%), ενώ πτώση παρουσίασαν κι οι κρατήσεις προς Γαλλία (-8,7%), προσθέτει η εφημερίδα.