Τρεις στους δέκα ανέργους μεταναστεύουν ανά την Ευρώπη

Τρεις στους δέκα ανέργους μεταναστεύουν ανά την Ευρώπη
Στην ανεργία οδηγείται ένας εργαζόμενος ανά δέκα που χάνουν τη δουλειά τους στην Ευρώπη. Έξι εκ των δέκα οδηγούνται εκτός εργατικού δυναμικού, ενώ τρεις καταλήγουν στη μετανάστευση.

Τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτουν από νέα έρευνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Πριν την κρίση του 2008 και τη Μεγάλη Ύφεση, ο ρόλος της μετανάστευσης στην Ευρώπη είχε ενισχυθεί, ενώ στις ΗΠΑ ήταν μειωμένος. Κατά τη διάρκεια της ύφεσης, στην ΕΕ η μετανάστευση έχει παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, κυρίως εντός των ορίων της ηπείρου.
Μάλιστα, η μετακίνηση του εργατικού δυναμικού είναι ένα από τα κλειδιά για μια επιτυχημένη νομισματική ένωση, όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (EUI) της Φλωρεντίας σε συνεργασία με το Trinity College του Δουβλίνου, το Ινστιτούτο Elcano Royal της Μαδρίτης και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λισσαβώνας, αναφορικά με το φαινόμενο της μετανάστευσης από τον πληττόμενο από την κρίση ευρωπαϊκό Νότο και την Ιρλανδία, το 89% των Ελλήνων μεταναστών είναι πτυχιούχοι. Οι χώρες όπου εγκαθίστανται κυρίως οι Ελληνες είναι η Μ. Βρετανία (25%), η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία και οι ΗΠΑ.