Πόλεμος ¨εκτιμήσεων¨ για τον χθεσινό τζίρο των καταστημάτων

Πόλεμος ¨εκτιμήσεων¨ για τον χθεσινό τζίρο των καταστημάτων
(upd) Αντίθετες είναι οι απόψεις που εφράστηκαν σήμερα σχετικά με την πορεία των καταστημάτων χτες, με τους μεν να υποστηρίζουν ότι το μέτρο ήταν επιτυχημένο και έφερε χαμόγελα στους καταστηματάρχες και στους δε, να λένε ότι "το ταμείο είναι μείον¨.

Ο Υφυπουργός Ανάοτυξης Αθ. Σκορδάς μιλώντας σε πρωινή εκπομποή ανέφερε ότι τα καταστήματα που λειτουργησαν χτες Κυριακή είχαν αύξηση τζίρου κατά 30% με 40%. Από την άλλη ο πρόεδρος της ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνει ότι ναι μεν υπήρξε αύξηση της επισκεψιμότητας των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα που μπήκαν στο ταμείο ήταν μηδέν.
Για ένα μέτρο που «κατέρρευσε» και «απέτυχε» πανελλαδικά έκανε λόγο ο Θάνος Βασιλόπουλος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
«Ούτε τζίρος υπήρχε, οι εμπορικοί σύλλογοι αντέδρασαν και ήταν κλειστοί», επεσήμανε ο κ. Βασιλόπουλος τονίζοντας ότι υπήρξαν απλά «εντυπώσεις» που «παίχτηκαν στην Ερμού, στο Κολωνάκι, τη Γλυφάδα και το κέντρο της Θεσσαλονίκης». Στην τόνωση της αγοράς και της απασχόλησης αναμένεται να συνδράμουν το εκπτωτικό δεκαήμερο και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές υποστήριξε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.
Ο κ.Σγουρός δεσμεύθηκε ότι «η Περιφέρεια Αττικής, ακολουθώντας τη διαδικασία του ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε κάθε Αντιπεριφέρεια, θα συμβάλλει ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς συγκεκριμένες Κυριακές του χρόνου».
«Είναι προς το συμφέρον των καταναλωτών, των νέων ανθρώπων που αναζητούν δουλειά και των εμπόρων, που αποτελούν σημαντικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε ο περιφερειάρχης Αττικής.