Τέλος εποχής στην Amazon - Αποχωρεί ο Τζεφ Μπέζος

Τέλος εποχής στην  Amazon -  Αποχωρεί ο Τζεφ Μπέζος

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon, της εταιρείας που ο ίδιος ίδρυσε, ανακοίνωσε ο Τζεφ Μπέζος.

Ο Μπέζος θα ασχοληθεί με τις άλλες του δραστηριότητες στις οποίες περιλαμβάνεται μία εταιρεία με διαστημικές εφαρμογές, η εφημερίδα Washington Post, καθώς και ένα ταμείο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως ανακοινώθηκε από την Amazon, ο Μπέζος θα διατηρήσει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου. Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon θα καθίσει ο Άντι Τζέισι, νυν επικεφαλής της Amazon Web Services, της εταιρείας του ομίλου που πρόσφατα ανακοίνωσε τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα. Η Amazon ξεκίνησε ως ένα προσωπικό εγχείρημα του Τζεφ Μπέζος και αποτέλεσε το πρώτο οργανωμένο online βιβλιοπωλείο. Σταδιακά η εταιρεία αναπτύχθηκε και σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς με παρουσία σε τομείς όπως η ψυχαγωγία και το οργανωμένο λιανεμπόριο. Παράλληλα όμως η Amazon έχει γίνει κατ’ επανάληψη στόχος καταγγελιών για κακές συνθήκες εργασίας, ενώ μόλις το 2018 η εταιρεία αύξησε το βασικό ωρομίσθιο στα 15 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ