Στην «αγκαλιά» της Oracle το TikTok

Στην «αγκαλιά» της Oracle το TikTok

Την επίτευξη συμφωνίας με την κινεζική ιδιοκτήτρια του TikTok  ανακοίνωσε η Oracle για την απόκτηση του ελέγχου των δραστηριοτήτων του κοινωνικού δικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συμφωνία προβλέπει πως η Oracle θα αποτελεί τον «έμπιστο τεχνολογικό πάροχο» της κινεζικής ByteDance, της εταιρείες που βρίσκεται πίσω από το πετυχημένο κοινωνικό δίκτυο.

Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είχε θέσει διορία ως τις 20 Σεπτεμβρίου στην ByteDance για να συμφωνήσει με μία αμερικανική εταιρεία που θα είχε τον έλεγχο του TikTok στις ΗΠΑ.

Φαβορί για την απόκτηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων εμφανιζόταν η Microsoft, η οποία φαίνεται πως ηττήθηκε από την Oracle την τελευταία στιγμή. Η Oracle δεν αποκτά με την έννοια της εξαγοράς του TikTok αλλά θα αποτελεί ένα είδος κηδεμόνα για τους Αμερικανούς χρήστες.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη η Microsoft ανέφερε πως η ίδια θα προχωρούσε σε σημαντικές αλλαγές στους τομείς της ασφάλειας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο TikTok, το οποίο έχει κατηγορηθεί πως έχει σημαντικά κενά στον συγκεκριμένο τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ