Η Microsoft βάζει «πράσινο» στόχο

Επιδιώκει αρνητικό πρόσημο στις εκπομπές άνθρακα

Η Microsoft βάζει «πράσινο» στόχο

Η Microsoft ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ένα φιλόδοξο στόχο και ένα νέο σχέδιο για τη μείωση και τελικά την απομάκρυνση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας.

Μέχρι το 2030 η Microsoft θα είναι αρνητική σε εκπομπές άνθρακα και μέχρι το 2050 η εταιρία θα έχει αφαιρέσει από το περιβάλλον όλο τον άνθρακα που έχει εκπέμψει, είτε απευθείας, είτε μέσω ηλεκτρικής κατανάλωσης, από την ημερομηνία ίδρυσής της, το 1975.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Microsoft στο Redmond, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, ο πρόεδρος Brad Smith, η διευθύνουσα σύμβουλος οικονομικών Amy Hood και ο επικεφαλής περιβάλλοντος Lucas Joppa ανακοίνωσαν τους νέους περιβαλλοντικούς στόχους της εταιρείας και ένα λεπτομερές σχέδιο, ώστε μέχρι το 2030 το αποτύπωμα άνθρακα να είναι αρνητικό.
"Ενώ ο κόσμος θα πρέπει να φτάσει στο απόλυτο μηδέν, όσοι από εμάς μπορούν οικονομικά να κινούνται ταχύτερα και να προχωρούν περισσότερο θα πρέπει να το κάνουν. Γι’ 'αυτό σήμερα αναγγέλλουμε έναν φιλόδοξο στόχο και ένα νέο σχέδιο για τη μείωση, και τελικά την απομάκρυνση, του αποτυπώματος άνθρακα της Microsoft ", δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ. "Μέχρι το 2030 η Microsoft θα έχει αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα και μέχρι το 2050 η Microsoft θα αφαιρέσει από το περιβάλλον όλο τον άνθρακα που έχει εκπέμψει η εταιρεία, είτε απευθείας, είτε ως αποτέλεσμα κατανάλωσης ηλεκτρισμού, από τότε που ιδρύθηκε το 1975."

Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα επιθετικό πρόγραμμα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της κατά περισσότερο από 50% έως το 2030, τόσο για τις άμεσες εκπομπές της, όσο και για ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και αξίας της. Αυτό περιλαμβάνει την μείωση των άμεσων εκπομπών της εταιρείας και των εκπομπών που σχετίζονται με την παραγωγή της ενέργειας που χρησιμοποιεί σχεδόν στο μηδέν έως τα μέσα της δεκαετίας. Ανακοινώθηκε επίσης μια νέα πρωτοβουλία για να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία της Microsoft για να βοηθηθούν οι προμηθευτές και οι πελάτες της σε όλο τον κόσμο να μειώσουν τα δικά τους αποτυπώματα άνθρακα, καθώς και ένα νέο ταμείο καινοτομίας για το κλίμα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξη τεχνολογιών μείωσης, συλλογής και απομάκρυνσης του διοξειδίου του άνθρακα. Από το επόμενο έτος, η εταιρεία θα συμπεριλάβει τη μείωση του άνθρακα στα σαφή απαιτούμενα των διαδικασιών προμηθειών της για την αλυσίδα προμηθευτών της. Μια νέα ετήσια Έκθεση Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας θα αναλύει λεπτομερώς το ταξίδι της Microsoft στη μείωση των επιπτώσεων και της μείωσης του άνθρακα. Τέλος, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη φωνή και το κύρος της για να υποστηρίξει νομοθετικά πλαίσια που θα επιταχύνουν τις δυνατότητες και ευκαιρίες μείωσης και εξάλειψης του άνθρακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ