Πυρά της Wall Street Journal κατά της Google

Πυρά της Wall Street Journal κατά της Google

Βαριές κατηγορίες εναντίον της Google διατυπώνει η αμερικανική οικονομική εφημερίδα που κάνει λόγο μεταξύ άλλων για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της εταιρείας στον τομέα των online αναζητήσεων.

Η Wall Street Journal υποστηρίζει σε ρεπορτάζ της ότι η Google χειραγωγεί τους αλγορίθμους της, χρησιμοποιεί “μαύρες λίστες” και διαμορφώνει κατά το δοκούν τα αποτελέσματα των αναζητήσεων πρωτίστως προς όφελος των διαφημιζόμενων στις σελίδες της. Στις μαύρες λίστες εντάσσονται κυρίως σελίδες που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα ή προβάλουν παραπλανητικές διαφημίσεις, ωστόσο η Google κατηγορείται επίσης πως αποκρύπτει σελίδες με συντηρητικό πολιτικό περιεχόμενο.

Η Google ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις έναντι των μικρών, υποστηρίζει η εφημερίδα και κάνει λόγο για παράτυπες πρακτικές που βρίσκονται σε εφαρμογή ήδη από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Η Wall Street Journal υποστηρίζει επίσης πως η Google με τις αλλαγές που έχει κάνει στους αλγορίθμούς της έχει ευνοήσει το eBay, την μεγάλη διαδικτυακή αγορά προϊόντων και υπηρεσιών σε βάρος άλλων μικρότερων εταιρειών του ίδιου κλάδου.

Η ίδια η εταιρεία αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί χειραγώγησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ