Καινοτόμα με διάκριση τα «GReatings», «Coofie, «HOLI BEAN», «ROBUSTUS»

 Καινοτόμα με διάκριση τα «GReatings», «Coofie, «HOLI BEAN», «ROBUSTUS»

Διάκριση για καινοτόμα προϊόντα διατροφής από τον ΣΕΒΤ

Οι καινοτόμες ιδέες και η δημιουργικότητα των νέων Ελλήνων φοιτητών αναδείχτηκαν για μια ακόμη χρονιά μέσω του διαγωνισμού Ecotrophelia 2019 τον οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, από το 2011.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που το φθινόπωρο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στην Κολωνία στις 6 και 7 Οκτωβρίου.

Στην τελική φάση του εθνικού διαγωνισμού πέρασαν 9 ομάδες φοιτητών από 8 Πανεπιστήμια της χώρας, οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα και ενθουσίασαν το κοινό, τους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και πλήθος φοιτητών.

Το 1ο βραβείο καθώς και το τιμητικό Βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» απονεμήθηκαν στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, για το προϊόν «GReatings», ένα γευστικό, οικολογικό, έτοιμο προς μαγείρεμα γεύμα, βασισμένο σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

Το 2ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου / Σχολή Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν «Coofie», ένα μπισκότο πλούσιο σε ίνες, χωρίς γλουτένη και λακτόζη, που προσφέρει μία νέα γευστική εμπειρία.

Το 3ο βραβείο απέσπασε η ομάδα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου / Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, για το προϊόν «HOLI BEAN», μία πάστα ζυμωμένων φασολιών με ελαιόλαδο, με αντιθρομβωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Επιπλέον, τιμητική διάκριση για την «Καλύτερη Παρουσίαση» απονεμήθηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου / Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων, για το προϊόν «ROBUSTUS», ένα ενεργειακό ρόφημα με χυμό ροδιού, χαρουπόμελο, εκχυλίσματα φύλλων ελιάς, ασπροθύμαρου, λεβάντας και αιθέριο έλαιο μέντας.


Κατά την τελετή βράβευσης, ο κ. Ε. Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, εξήρε την προσπάθεια και το αξιόλογο έργο όλων των ομάδων και δήλωσε: «Εδώ και 9 χρόνια, μέσα από τον Διαγωνισμό ECOTROPHELIA αναδεικνύονται η δυναμική και το πάθος της νέας γενιάς για δημιουργία. Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια των νέων φοιτητών να προωθήσουν την έρευνα και την καινοτομία, καθώς μπορούν να αποτελέσουν φυτώριο ιδεών αλλά και μία σημαντική “δύναμη” για τον κλάδο μας και την οικονομία της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ