Υπό απειλή η δουλειά των προγραμματιστών;

Υπό απειλή η δουλειά των προγραμματιστών;
Σοβαρούς "κινδύνους" για τους προγραμματιστές εγκυμονεί η ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης (AI), οποία είναι ικανή να γράψει κώδικα από μόνη της, από ερευνητές της Microsoft σε συνεργασία με το University of Cambridge. Η ονομασία της είναι DeepCoder και θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη δουλειά των developers.

Ο στόχος με τη δημιουργία του DeepCoder είναι ένα άτομο απλά να του δώσει κάποια στοιχεία και η τεχνητή νοημοσύνη να ξεκινήσει αυτόματα να γράφει τον απαραίτητο κώδικα, χωρίς λάθη και σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μπορεί η ανάπτυξη του DeepCoder να θεωρηθεί από πολλούς ως απειλή για τους προγραμματιστές, όμως καθηγητής του MIT έχει διαφορετική άποψη. Θεωρεί πως οι developers θα μπορούν να λύσουν πολύ πιο περίπλοκα προβλήματα ενώ η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει τη “βρόμικη δουλειά”.

Το DeepCoder χρησιμοποιεί μια μέθοδο που ονομάζεται “σύνθεση προγράμματος” που ουσιαστικά σημαίνει πως κλέβει γραμμές κώδικα από ήδη ολοκληρωμένο software. Αυτή τη στιγμή είναι ικανό να λύνει μόνο βασικά προβλήματα και δεν φτάνει πάνω από τις 5 γραμμές, αλλά είναι μόνο στην αρχή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ