Μπαίνει...συνδρομή στο YouTube!

Μπαίνει...συνδρομή στο YouTube!
Δυσάρεστα ίσως ακουστούν στους χρήστες τα νέα για την δημοφιλή πλατφόρμα βίντεο, Youtube, η οποία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα διαφορετικό τρόπο εκμετάλλευσης της υπηρεσίας που θα είναι... επί πληρωμή!

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στους συνεργάτες του YouTube και όπως εξηγεί, θα προσφέρει στους χρήστες την επιλογή να πληρώσουν για μια «χωρίς διαφημίσεις» έκδοση του YouTube καταβάλλοντας ένα μηνιαίο πάγιο.

Η νέα επιλογή θα δίνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν videos ακόμα όταν είναι εκτός σύνδεσης ενώ οι δημιουργοί των Videos θα έχουν τη δυνατότητα να βάζουν τα videos τους πίσω από ένα «paywall» έτσι ώστε μόνο όσοι είναι συνδρομητές να μπορούν να τα παρακολουθούν.

Σύμφωνα με τους ενημερωμένους Όρους στο Πρόγραμμα συνεργατών του YouTube, το YouTube θα πληρώνει τους δημιουργούς του 55% των συνολικών καθαρών εσόδων από συνδρομές - το ίδιο ποσοστό που σχετίζονται με τα έσοδα από διαφημίσεις.

«Ετσι θα δημιουργήσει μια νέα πηγή εσόδων που θα συμπληρώσει την ταχέως αναπτυσσόμενη διαφημιστική υπηρεσία» προσθέτει η επιστολή.

Ωστόσο στο mail δεν γνωστοποιήθηκε η τιμή της συνδρομής ούτε πότε υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ