Μάθετε πόσο θρεπτικό είναι το γεύμα σας με το κινητό σας

Μάθετε πόσο θρεπτικό είναι το γεύμα σας με το κινητό σας
Πραγματικά και τι δεν μπορούν να κάνουν πλέον τα "έξυπνα κινητά". Ακόμη μια πρωτοποριακή εφαρμογή θα μας δίνει τη δυνατότητα με μία

φωτογραφία του γεύματός μας, να μαθαίνουμε πόσο θρεπτικό είναι και αν αρμόζει στο διατροφικό μας πρόγραμμα.
Η νέα εφαρμογή, σύμφωνα με το onmed.gr, ονομάζεται Rise και είναι ήδη διαθέσιμη στις ΗΠΑ.
Πώς λειτουργεί
Ο χρήστης βγάζει με το κινητό του τηλέφωνο μια φωτογραφία από το γεύμα του. Είναι, άλλωστε, κάτι που κάνουν κατά κόρον πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι "μοιράζονται" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το γεύμα τους με τους "φίλους" τους.
Στη συνέχεια γράφει μαζί με τη φωτογραφία μια πολύ συνοπτική περιγραφή του τι περιείχε το γεύμα του.
Ακολούθως, με το πάτημα ενός κουμπιού "ανεβάζει" την φωτογραφία στην εφαρμογή.
Αυτήν τη φωτογραφία, μαζί με την περιγραφή του γεύματος, την βλέπει ένας από τους εκατοντάδες ειδικούς διατροφολόγους που συνεργάζονται με την εταιρεία, η οποία έφτιαξε την εφαρμογή.
Ο διατροφολόγος στέλνει ένα μήνυμα μέσω της εφαρμογής στον χρήστη και του λέει την γνώμη του για το πόσο θρεπτικό ήταν το συγκεκριμένο γεύμα, καθώς και για το τι λάθη ίσως έκανε ο χρήστης στην επιλογή των τροφών, ποιες τροφές δεν έπρεπε να συνδυάσει και για ποιο λόγο, τι θα μπορούσε να επιλέξει να φάει εναλλακτικά κλπ.Έτσι, με το πέρασμα του χρόνου, ο χρήστης έχει έναν "σύμβουλο διατροφής" στο κινητό του τηλέφωνο και σταδιακά μαθαίνει να κάνει πιο σωστές και υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Κατά την αρχική εγγραφή του στην εφαρμογή, ο χρήστης περιγράφει τους "στόχους" όσον αφορά το τι θέλει να πετύχει/αλλάξει στην διατροφή του και επιλέγει από μία λίστα εκείνον τον διατροφολόγο που επιθυμεί να γίνει ο προσωπικός του σύμβουλος διατροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ