Προσοχή: Οι χρήστες του ebay καλούνται να αλλάξουν κωδικό

 Προσοχή: Οι χρήστες του ebay καλούνται να αλλάξουν κωδικό
Nα αλλάξουν επειγόντως τους κωδικούς πρόσβασης (ασφαλείας), όσοι διατηρούν ενεργό λογαριασμό στο ebay. Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας ενημερώνουν πως δέχτηκαν νέα διαδικτυακή επίθεση σε βάση δεδομένων όπου περιέχονταν τα κρυπτογραφημένα κλειδιά πολλών χρηστών, οπότε η αλλαγή passwords θα προσφέρει περισσότερη προστασία αυτή την στιγμή.


Η εταιρία καθησυχάζει το κοινό της λέγοντας ότι δεν υπήρξαν κρούσματα υποκλοπών για δεδομένα οικονομικής φύσεως, π.χ. Paypal, στοιχεία πιστωτικών/χρεωστικών καρτών. Ωστόσο, η έρευνα που πραγματοποίησε το ebay και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δεν μπορεί να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν από την νέα αυτή κακόβουλή επίθεση και τι ακριβώς συνέβη, για το εάν εισήλθαν και σε λοιπά ευαίσθητα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε ξεχωριστή βάση, αλλά συμβουλεύει και προειδοποιεί πως για να περιορίσουν το φαινόμενο, καλό θα ήταν οι χρήστες να επισπεύσουν την διαδικασία αλλαγής των κωδικών τους.
Οι hackers έκλεψαν στοιχεία πρόσβασης από μερικούς εργαζομένους στο ebay και οι δικαστικές αρχές ερευνούν την υπόθεση για να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβληθούν αυστηρές ποινές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ