Ερχεται το έξυπνο κινητό των 25 δολλαρίων

 Ερχεται το έξυπνο κινητό των 25 δολλαρίων
Eνα έξυπνο κινητό τηλέφωνο... με κόστος μόλις 25 δολλάρια αναμένεται να κυκλοφορήσει στη αγορά.


Στόχος του νέου smartphone είναι να κυριαρχήσει τις αγορές των αναπτυσσόμενων αγορών.
Η ιδέα ανήκει στην εταιρεία Mozilla η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή από την απήχηση του διαδικτυακού περιηγητή Firefox και η οποία έχει συνάψει συνεργασία με την κινεζική Spreadtrum προκειμένου να κατασκευάσει το νέο τηλέφωνο.
Η συσκευή δεν θα είναι το ίδιο ισχυρή από πλευράς δυνατοτήτων και ταχύτητας με τα ακριβά smartphones, ωστόσο θα «τρέχει» εφαρμογές και θα παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
«Οι συγκεκριμένες φτηνές λύσεις θα προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλο και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κινέζικη εταιρεία Spreadtrum.
Από την πλευρά της, η Mozilla υποστήριξε ότι το νέο «έξυπνο» τηλέφωνο «επαναπροσδιορίζει» την αγορά των smartphones παγκοσμίως.
Εκτός από το νέο έξυπνο κινητό των 25 δολλαρίων, η Mozilla ξεκίνησε την κατασκευή πολλών high-end μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών σε συνεργασία με την Ηuawei και τη ZTE.
Oπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η Μοzilla Mobile μπορεί να είναι έτοιμη για περαιτέρω δυναμική επέκταση στην παγκόσμια αγορά, εντούροις είναι σίγουρο ότι και ενώ σίγουρα δεν απειλεί το μερίδιο αγοράς της Apple ή ακόμη και της Google...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ