Με περιορισμούς το δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα

Με περιορισμούς το δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα
Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το δωρεάν ασύρματο Wi-Fi internet σε όλη την Ελλάδα, που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της Real News, το σχέδιο θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων 10 ημερών από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναμένεται να κοστίσει 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

To δωρεάν internet θα προσφέρεται σε 120 νοσοκομεία, σε όλα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε 1.000 δημόσια κτίρια, σε 250 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε όλα τα λιμάνια και σε τηλεφωνικούς θαλάμους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με τράπεζες για τοποθέτηση κεραιών στα υποκαταστήματα τους αλλά και με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για πιθανές συνεργασίες. Το internet αναμένεται να φτάσει στο μετρό, σε πολλές στάσεις λεωφορείων και σε κάποια μπλε λεωφορεία, ενώ προγραμματίζεται και η επαναλειτουργία κεραιών που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορες πλατείες.

Φυσικά, αναμένεται να τεθούν και σχετικοί περιορισμοί στην χρήση, μιας και φαίνεται πως οι βασικές υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν, με φραγμό όμως σε παιχνίδια, videos, εμπορικά προϊόντα και ακατάλληλο υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ