O πόλεμος δηλώσεων για το ETF της BlackRock έριξε το Bitcoin

 O πόλεμος δηλώσεων για το ETF της BlackRock έριξε το Bitcoin

Οι αγορές κρυπτογράφησης αναμένουν νέα για αρκετές εκκρεμείς εφαρμογές ETF bitcoin, οι οποίες, εάν εγκριθούν, αναμένεται ευρέως να οδηγήσουν τις επενδύσεις στον τομέα

Το Bitcoin αυξήθηκε ξαφνικά τη Δευτέρα, προτού χάσει σχεδόν όλα τα κέρδη του, αφού η BlackRock διέψευσε μια αναφορά κρυπτογραφικών μέσων ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ είχαν εγκρίνει την αίτησή της για ένα επενδυτικό προϊόν κρυπτογράφησης.

Το Bitcoin, γνωστό για την αστάθειά του, διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά με άνοδο 3,82% στα 28.211 δολάρια, αφού νωρίτερα είχε αυξηθεί έως και 10% στα 29.900 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

Το κρυπτογραφικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Coin Telegraph είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είχε εγκρίνει μια αίτηση από την BlackRock για ένα spot διαπραγματεύσιμο σε χρηματιστήριο bitcoin, προτού ανακαλέσει αργότερα το δημοσίευμα .

Αλλά το bitcoin υποχώρησε απότομα αφού ένας δημοσιογράφος του Fox Business είπε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι η BlackRock αρνήθηκε την αναφορά.

Η BlackRock επιβεβαίωσε αργότερα στο Reuters ότι «η εφαρμογή iShares Bitcoin ETP βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση από την SEC». Πηγές κοντά στην SEC επιβεβαίωσαν επίσης ότι η αίτηση είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

«Οι αγορές κρυπτογράφησης μόλις έδειξαν πόσο ευαίσθητες είναι σε οποιαδήποτε πιθανά καλά νέα, με το πρόωρο ράλι τους σήμερα στις φήμες για την έγκριση ενός spot bitcoin ETF», δήλωσε ο Ben Laidler, στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιων αγορών στην eToro.

Σε ανάρτησή της στο X, η Coin Telegraph ζήτησε συγγνώμη για την προηγούμενη ανάρτησή της, η οποία είπε ότι «οδήγησε στη διάδοση ανακριβών πληροφοριών».

"Μια εσωτερική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεσμευόμαστε για διαφάνεια και θα μοιραστούμε τα πορίσματα της έρευνας με το κοινό μόλις ολοκληρωθεί εντός 3 ωρών", δήλωσε η Coin Telegraph και διέγραψε επίσης την αρχική της ανάρτηση.

Οι αγορές κρυπτογράφησης αναμένουν νέα για αρκετές εκκρεμείς εφαρμογές ETF bitcoin, οι οποίες, εάν εγκριθούν, αναμένεται ευρέως να οδηγήσουν τις επενδύσεις στον τομέα. Η SEC έχει αρνηθεί όλες τις εφαρμογές spot bitcoin ETF με το αιτιολογικό ότι οι αιτούντες δεν έχουν δείξει ότι μπορούν να προστατεύσουν τους επενδυτές από χειραγώγηση της αγοράς.

Αν και τα νέα σχετικά με την έγκριση ενός spot bitcoin ETF τη Δευτέρα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήταν ένας «ψευδής συναγερμός», ήταν επίσης μια «καλή πρόβα » για όταν η ρυθμιστική αρχή εκδώσει την τελική απόφαση για τις αιτήσεις, δήλωσε ο Lucas Kiely, επικεφαλής επενδύσεων στην Yield. App.

«Ο βασικός κίνδυνος δημιουργεί μεγάλη αστάθεια ενόψει αυτής της ανακοίνωσης της SEC, με όλους να προσπαθούν να προλάβουν, καθώς η αγορά θα κινηθεί σημαντικά ανάλογα με την απόφαση», είπε.

Το Reuters ανέφερε στις 13 Οκτωβρίου ότι η SEC δεν θα ασκούσε έφεση σε πρόσφατη δικαστική απόφαση που έκρινε ότι ήταν λάθος να απορρίψει μια αίτηση από την Grayscale Investments για τη δημιουργία ενός spot bitcoin ETF, σε μια υπόθεση που παρακολουθείται στενά από τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων .

Το Εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια στην Ουάσιγκτον αναμένεται τώρα να εκδώσει εντολή εντός της επόμενης εβδομάδας διευκρινίζοντας πώς θα εκτελεστεί η απόφασή του στην υπόθεση, η οποία πιθανότατα θα περιλαμβάνει εντολή στην SEC να επανεξετάσει την αίτηση του Grayscale.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ