Ολλανδία: H πρόεδρος του κοινοβουλίου καλεί το Twitter να αποτρέψει τα απειλητικά μηνύματα στην πλα

 Ολλανδία: H πρόεδρος του κοινοβουλίου καλεί το Twitter να αποτρέψει τα απειλητικά μηνύματα στην πλα

Ο Μασκ, αυτοαποκαλούμενος «υπερμαχος της ελευθερίας του λόγου», είπε ότι αγόρασε το Twitter για να αποτρέψει την πλατφόρμα από το να γίνει χώρος για μίσος και διχασμό

 

 

Η πρόεδρος του ολλανδικού κοινοβουλίου κάλεσε την Τετάρτη στο Twitter να δράσει για να σταματήσει τις απειλές που μεταδίδονται στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατά των βουλευτών της χώρας.

Η Βέρα Μπέργκαμπ δημοσιοποίησε μια επιστολή που έστειλε στο τμήμα Παγκόσμιων Υποθέσεων η αμερικανική Global Affairs εκφράζοντας «βαθιά ανησυχία» για τα πρόσφατα tweets που στόχευαν μέλη του κοινοβουλίου που περιείχαν απειλές για θάνατο «και εκκλήσεις για βία, ακόμη και δολοφονία».
«Αυτά πιθανώς τιμωρούνται σύμφωνα με το ολλανδικό ποινικό δίκαιο», έγραψε στο Twitter.

Ο ηγέτης του ολλανδικού αντι-ισλαμικού Κόμματος Ελευθερίας, Γκέερτ Βίλντερς, είναι συχνός στόχος απειλών κατά του θανάτου στο Twitter για περισσότερο από μια δεκαετία.
Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο του 2022 και μείωσε γρήγορα το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ήταν υπεύθυνοι για την εποπτεία περιεχομένου υπέρ περισσότερων αυτοματοποιημένων συστημάτων.

Ο Μασκ, αυτοαποκαλούμενος «υπερμαχος της ελευθερίας του λόγου», είπε ότι αγόρασε το Twitter για να αποτρέψει την πλατφόρμα από το να γίνει χώρος για μίσος και διχασμό.

«Καταλαβαίνω ότι το Twitter εργάζεται σκληρά για να ελαχιστοποιήσει το τοξικό και παράνομο περιεχόμενο», έγραψε η Μπέργκαμπ.

«Παρόλα αυτά σας προτρέπω να λάβετε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος .. προκειμένου να προστατεύσουμε την ελευθερία της έκφρασης μας».


Αν και δεν είναι μέλος του κοινοβουλίου, η υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Sigrid Kaag του κεντροαριστερού κόμματος D-66 έχει επίσης υποστεί διαδικτυακές και μη διαδικτυακές απειλές.

Την περασμένη εβδομάδα, η Kaag δήλωσε ότι μπορεί να σκεφτεί να εγκαταλείψει την πολιτική, πυροδοτώντας μια εθνική συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ