CEO Nvidia: Η τεχνητή νοημοσύνη σημαίνει ότι όλοι μπορούν πλέον να είναι προγραμματιστές

 CEO Nvidia: Η τεχνητή νοημοσύνη σημαίνει ότι όλοι μπορούν πλέον να είναι προγραμματιστές

Τα τσιπ της Nvidia βοήθησαν εταιρείες όπως η Microsoft Corp να προσθέσουν λειτουργίες συνομιλίας που μοιάζουν με ανθρώπους σε μηχανές αναζήτησης όπως το Bing

Η τεχνητή νοημοσύνη σημαίνει ότι όλοι μπορούν πλέον να είναι προγραμματιστές υπολογιστών καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να μιλήσουν στον υπολογιστή, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia Corp, Jensen Huang, χαιρετίζοντας το τέλος του «ψηφιακού χάσματος».

Η Nvidia έχει γίνει η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία ημιαγωγών στον κόσμο ως σημαντικός προμηθευτής τσιπ και υπολογιστικών συστημάτων για τεχνητή νοημοσύνη.

Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο πάνω από 50% πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street και είπε ότι ενίσχυε την προσφορά για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της, τα οποία χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία του ChatGPT και πολλών παρόμοιων υπηρεσιών.

Μιλώντας στο φόρουμ Computex στην Ταϊπέι, ο Huang, ο οποίος γεννήθηκε στη νότια Ταϊβάν πριν μεταναστεύσει η οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν παιδί, είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ηγείται μιας υπολογιστικής επανάστασης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή των υπολογιστών», είπε σε μια ομιλία του, περιστασιακά με λόγια μανδαρίνικα ή ταϊβανέζικα προς χαρά του πλήθους.
«Κάθε μεμονωμένη εποχή υπολογιστών μπορούσες να κάνεις διαφορετικά πράγματα που δεν ήταν δυνατά πριν, και η τεχνητή νοημοσύνη σίγουρα πληροί τις προϋποθέσεις», πρόσθεσε ο Huang.

"Το εμπόδιο προγραμματισμού είναι απίστευτα χαμηλό. Έχουμε κλείσει το ψηφιακό χάσμα. Όλοι είναι προγραμματιστές τώρα - απλά πρέπει να πείτε κάτι στον υπολογιστή", είπε.
"Ο ρυθμός προόδου, επειδή είναι τόσο εύκολος στη χρήση, είναι ο λόγος για τον οποίο αναπτύσσεται τόσο γρήγορα. Αυτό θα αγγίξει κυριολεκτικά κάθε κλάδο."

Τα τσιπ της Nvidia βοήθησαν εταιρείες όπως η Microsoft Corp να προσθέσουν λειτουργίες συνομιλίας που μοιάζουν με ανθρώπους σε μηχανές αναζήτησης όπως το Bing.

Ο Huang, στην παρουσίαση έδειξε τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης ενός προγράμματος για να γράψει ένα σύντομο ποπ τραγούδι που επαινούσε τη Nvidia με λίγες μόνο οδηγίες.

Αποκάλυψε πολλές νέες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεργασίας με τον μεγαλύτερο διαφημιστικό όμιλο στον κόσμο WPP για παραγωγικό περιεχόμενο με δυνατότητα AI για ψηφιακή διαφήμιση.

Η Nvidia έχει προσπαθήσει να καλύψει τη ζήτηση για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της, με τον CEO της Tesla, Elon Musk, ο οποίος φέρεται να δημιουργεί μια startup τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ