Tρόικα: Κι άλλο "ψαλίδι" στις αποζημιώσεις
Σε τρία σημεία επικεντρώνονται οι απαιτήσεις της τρόικας σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο νόμο για τις αποζημιώσεις.
* Οι δανειστές προτείνουν να μειωθεί στο μισό ο χρόνος προειδοποίησης για απόλυση. Σήμερα φτάνει μέχρι τους έξι μήνες, ανάλογα με την προϋπηρεσία και η τρόικα ζητά να κυμαίνεται από ένας ως τρεις και στη συνέχεια να δίνεται μειωμένη αποζημίωση κατά 50%.
* Ζητούν μείωση των αποζημιώσεων που καταβάλλονται σε όσους συνταξιοδοτούνται. Σήμερα η αποζημίωση φτάνει στο 50% για όσους βγαίνουν στη σύνταξη.
* Επικεντρώνονται οι τροϊκανοί στις αποκλίσεις που υπάρχουν στις αποζημιώσεις υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών. Και ζητούν μεγάλες μειώσεις στο ποσό που δικαιούνται οι υπάλληλοι που απολύονται.
Πηγή: Εθνος
03/01/2026 08:16
Θα ζητήσω αύξηση από τον εργοδότη μου. Τι θα μου μείνει στην τσέπη;
02/01/2026 18:46
Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 1,42% - Στις κορυφαίες επιλογές των διεθνών επενδυτών και το 2026
02/01/2026 18:40