Διαμαρτυρία συνταξιούχων για τις περικοπές

Διαμαρτυρία συνταξιούχων για τις περικοπές
Ένταση και λιποθυμίες σημειώθηκαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας, όταν οι συνταξιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, εισέβαλαν στο κτίριο απαιτώντας να συναντηθούν με τον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Τελικά ο υπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο των συνταξιούχων, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα. Την διαμαρτυρία οργάνωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΕΤΜ, με αίτημα να δοθούν φάρμακα σε όλους τους δικαιούχους και να μην γίνονται οι συνταξιούχοι τα θύματα της αντιπαράθεσης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των φαρμακοποιών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Λυκουρέντζου, κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και τη στάση του υπουργού.

Οι συνταξιούχοι έδωσαν νέο ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά, όπου το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιοδοτικών ομοσπονδιών ΙΚΑ- ΕΛΤΑ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΣΕ- ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΟΤΑ- ΤΑΕ.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου τόνισε ότι «με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε προβλέψει, προς το χειρότερο, καθώς σήμερα χρωστάει συνολικά περίπου 4,3 δισ. ευρώ και μεταξύ αυτών χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους φαρμακοποιούς με συνέπεια τα θύματα αυτής της κατάστασης να είμαστε εμείς που πληρώνουμε τόσα χρόνια».

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΓΣ των φαρμακοποιών Αττικής, μετά την άκαρπη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά. Από 1η Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει την πίστωση λόγω των ανεξόφλητων χρεών του ΕΟΠΥΥ. Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι δεν έλαβαν δεσμεύσεις για το πότε θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται ήδη και οι γιατροί του Οργανισμού, διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, ενώ επείγουσα συνάντηση με τον Μάριο Σαλμά, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, ζητεί και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι νοσοκομειακοί γιατροί που εξήγγειλαν πανελλαδική στάση εργασίας μεθαύριο Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Εν τω μεταξύ, κάτω του ενός ευρώ θα είναι η χρέωση για κάθε κλήση από σταθερό τηλέφωνο προς τα τέσσερα νούμερα για ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγειας.

πηγή: Aθήνα 984