Στουρνάρας: «Δεν έχουμε γίνει Αργεντινή»

Στουρνάρας: «Δεν έχουμε γίνει Αργεντινή»
Αναστροφή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα μας μετά τις συναντήσεις Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, διαπίστωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας ότι αυτό αποτυπώνεται και στο ευνοϊκό κλίμα που υπάρχει στην αγορά, καθώς επέστρεψαν καταθέσεις, ενώ ανέβηκε η τιμή των ομολόγων.

Αυτή η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης είναι σημαντική για τον ελληνικό λαό, τόνισε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας αντί του Πρωθυπουργού σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και την οποία ανέπτυξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο τελευταίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό “Μεσαίωνα”, ενώ κατηγόρησε τον ίδιο τον υπουργό ότι με την πρόσφατη δήλωσή του για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οδήγησε εκτός Χρηματιστηρίου με στόχο να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα.

Ανταπαντώντας, ο κ. Στουρνάρας μίλησε για “ρητορικές κορώνες” του κ. Λαφαζάνη και αναρωτήθηκε ποιος θα μας δάνειζε 340 δισεκατομμύρια ευρώ. “Το επίπεδο του ελληνικού λαού δεν έχει πέσει δραματικά, δεν έχουμε γίνει Αργεντινή”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι το πρόβλημα με την απόσυρση της μετοχής του από το Χρηματιστήριο θα λυθεί σύντομα.