"Η εθνική ανάγκη είναι πάνω από την κομματική"

"Η εθνική ανάγκη είναι πάνω από την κομματική"
Ολοι πρέπει να βάλουμε την εθνική ανάγκη επάνω από την κομματική, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην ψήφιση του νέου δυσβάστακτου πακέτου μέτρων.


Έστειλε το μήνυμα ότι οι προσωπικές στρατηγικές δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές, ωστόσο, πρόσθεσε, πως εκτιμά ότι όλοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στα ειδικά μισθολόγια λέγοντας ότι «σε αυτή την ιστορία δεν υπάρχουν καλοί και κακοί», ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις χαμηλές αμοιβές των μάχιμων και ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να ληφθούν οι πιο δίκαιες αποφάσεις.

Για το πακέτο των 11,6 δισ. ανέφερε ότι το ποσό αυτό πρέπει να εξοικονομηθεί για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας, καθώς και επειδή δεν πρέπει να δημιουργείται συνεχώς νέος χρέος. Πρόσθεσε ότι το εκτός στόχων έλλειμμα είναι αντικείμενο διαβούλευσης λόγω της παρατεταμένης και βαθιάς ύφεσης, ωστόσο είπε ότι δεν υπάρχει αίτημα για επιπλέον μέτρα εξαιτίας της απόκλισης που παρουσιάζεται.

Σχετικά με το αίτημα για την επιμήκυνση ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα με προοπτική την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και από αυτή τη νέα βάση μπορούμε, είπε, να αρχίσουμε να συζητούμε.

Σημείωσε ακόμη ότι εντός του φθινοπώρου θα προχωρήσουν οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις, ενώ μίλησε για τρεις ημερομηνίες-κλειδιά, προκειμένου η κυβέρνηση να πείσει τους εταίρους της για την αξιοπιστία της: τα δύο επόμενα Eurogroup και η Σύνοδος Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς εάν θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, ο κ. Κεδίκογλου απάντησε: «Να δούμε πρώτα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ζητούμενο είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για τα γεγονότα και όχι να συσκοτίσουμε, όπως έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν».