Παπαδημούλης: «Υφεσιακό» και «ακραία μονομερές» το πακέτο των μέτρων

Παπαδημούλης: «Υφεσιακό» και «ακραία μονομερές» το πακέτο των μέτρων
«Υφεσιακό» και «ακραία μονομερές» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ων 11,5 δισ. ευρώ, αφού όπως επισήμανε «θα πληρώσουν και πάλι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι συντάξεις, οι μισθοί και το κοινωνικό κράτος».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, στη διάρκεια συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η προσαρμογή στις απαιτήσεις της τρόικα «είναι προσαρμογή σε μια συνταγή που... έχει ολοφάνερα αποτύχει, καταγράφοντας υπερδιπλάσια ύφεση, τριπλασιασμό της ανεργίας και εκρηκτικές ανισότητες». Εκτίμησε μάλιστα ότι είναι πιθανό να ετοιμάζεται και τρίτο μνημόνιο, αφού, όπως είπε, «τα προηγούμενα πακέτα έχουν αποτύχει».


Ο κ. Παπαδημούλης άσκησε δριμεία, αλλά και στον κ. Στουρνάρα, τον οποίο χαρακτήρισε «ακραία μνημονιακό». «Η επιλογή Στουρνάρα από τον κ. Σαμαρά και η θερμή του στήριξη τα λέει όλα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια του κ. Βενιζέλου «να το παίξει αντιμνημονιακός», δεν πείθει, καθώς όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «υπήρξε ο αρχιτέκτονας του δευτέρου μνημονίου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τέλος τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ότι ενώ αρχικά διατύπωσαν «για επικοινωνιακούς λόγους κάποιες διαφωνίες», στο τέλος «συμφώνησαν σε όλα» με τον κ. Στουρνάρα στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.