Στην ανακρίτρια ο τμηματάρχης του ΓΛΚ για διαρροή απόρρητου εγγράφου

Στην ανακρίτρια ο τμηματάρχης του ΓΛΚ για διαρροή απόρρητου εγγράφου
Στην ανακρίτρια οδηγείται για "παραβίαση μυστικών πολιτείας" σε βαθμό κακουργήματος και "παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων", ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε διαρροή απόρρητου non paper που θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η σύλληψη του υψηλόβαθμου υπαλλήλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του, έγινε την περασμένη Παρασκευή. προηγήθηκαν οι αναρτήσεις διαβαθμισμένων εγγράφων στο διαδίκτυο.

Ο κ. Λιόσης υπηρετεί στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή εγγράφου που είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και το οποίο δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο. Το έγγραφο φέρεται να είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες, δηλαδή στον κ. Σταϊκούρα, στον κ. Λιόση και σε ακόμα δύο υπαλλήλους. Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο κ. Λιόσης στο επίμαχο email, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.