Στην Αθήνα αύριο ο Μπαρόζο - Βλέπει Σαμαρά

Στην Αθήνα αύριο ο Μπαρόζο - Βλέπει Σαμαρά
Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο  θα έχει συνάντηση, αύριο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Ο Πρωθυπουργός είχε νωρίτερα, σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μπαρόζο. Ενόψει της αυριανής συνάντησης, σήμερα το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός συγκαλεί ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός ξεκινά στο μεταξύ από σήμερα μαραθώνιο επαφών και συσκέψεων εν όψει της άφιξης του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τους υφυπουργούς Γ. Μαυραγάνη και Ν. Μηταράκη και τον οικονομικό σύμβουλο Ι. Μουρμούρα, προκειμένου να γίνει προετοιμασία για την αυριανή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Παράλληλα, την Τετάρτη στις 10 πρωί υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για θέματα εθνικής άμυνας.

Για την Πέμπτη έχει κλειστεί το «ραντεβού» του κ. Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, εν όψει της συνάντησης με τους εκπροσώπους της τρόικα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 11 το πρωί. Μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Εργασίας Γ. Βρούτση και Υγείας Ανδ. Λυκουρέντζο.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο πορτογάλος αξιωματούχος επισκέπτεται την Ελλάδα από το 2009.

πηγή: tanea.gr