Αμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων ζητεί η Αλ. Παπαρήγα

Αμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων ζητεί η Αλ. Παπαρήγα
Την άμεση κατάργηση των μέτρων μείωσης του επιδόματος ανεργίας, των συντάξεων και του κατώτατου μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των νοικοκυριών ζήτησε σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ζητάει επίσης «την άμεση κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων που επέβαλλαν το απαράδεκτο αφορολόγητο ποσό των 5.000 Ευρώ και φόρτωσαν τις λαϊκές οικογένειες με ένα σωρό φορομπηχτικά μέτρα, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, το χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, κ.α » και επανέφερε την πρόταση του ΚΚΕ για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Τέλος , όπως επισημαίνει η κ. Παπαρήγα «συνιστά πρόκληση κατά του λαού η επιβολή της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και κλιμακώνει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση της κρίσης και του χρέους υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας».