Στις 3 η συνάντηση Βρούτση - διοικητών Ταμείων

Στις 3 η συνάντηση Βρούτση - διοικητών Ταμείων
Συνάντηση με τις διοικήσεις των Ταμείων των εργαζομένων στο Δημόσιο, θα έχει σήμερα στις 3 το μεσημέρι, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας με τις διοικήσεις του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΑΕΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα οικονομικά προβλήματα των Ταμείων και, κυρίως, το θέμα της καταβολής του εφάπαξ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στις αρχές Ιουλίου οι εργαζόμενοι στους ασφαλιστικούς φορείς, τα έσοδα του ΤΕΑΔΥ, επαρκούν για να καλύψουν 500 εφάπαξ το μήνα.

Ήδη εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις, για την κάλυψη των οποίων θα απαιτηθούν περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ όσοι καταθέτουν σήμερα αιτήσεις θα λάβουν το εφάπαξ ύστερα από 7 χρόνια.

Δυσκολίες υπάρχουν και στην έγκαιρη χορήγηση των συντάξεων και είναι ενδεικτικό ότι χαρακτηριστικό, ότι από το ΤΕΑΔΥ, εκδίδονται βοηθήματα για όσους έχουν απόφαση συνταξιοδότησης πριν από 2 χρόνια.

Αντίστοιχα, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, προϋπολογίζει για φέτος έλλειμμα 18,5 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από το υπουργείο Εργασίας, περικοπές ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται στο υπουργείο το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, όπου θα εξετασθούν σημείο προς σημείο οι προϋπολογισμοί των φορέων της επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης.

πηγή:ethnos.gr