Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς
Έπειτα από διαβουλεύσεις 48 ωρών και την επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης με πυρήνα τη ΝΔ και την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Σαμαράς καλείται να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να γίνει αύριο αφού προηγουμένως πρέπει να εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για την ανασύσταση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Στις 19.00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά. Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα δώσουν στον κ. Ζανιά οδηγίες για τον τρόπο που θα κινηθεί στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, το πώς θα αντιμετωπίσει τα ερωτήματα των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης και άλλα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από αύριο κιόλας.