Μέρκελ: Έχω τη θέληση να κρατήσω την Ελλάδα στην ευρωζώνη

Υιοθετώντας πιο ήπιους τόνους, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να συζητήσει κίνητρα για την ανάπτυξη, ώστε να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
«Έχω την θέληση, την αποφασιστικότητα να κρατήσω την Ελλάδα στην ευρωζώνη» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της χθες, στο CNBC, σημειώνοντας: «είμαστε ανοιχτοί» σε μια συζήτηση για κίνητρα ανάπτυξης στην ευρωζώνη που θα ωφελούσαν και την Ελλάδα.
«Από τη μια πλευρά έχουμε τον πυλώνα της υγιούς δημοσιονομικής πολτικής και ο δεύτερος πυλώνας θα είναι η παράμετρος της ανάπτυξης» δήλωσε η καγκελάριος, σε μια προσπάθεια να μετριάσει την ένταση των τελευταίων ημερών.
18/09/2025 16:57
Κομισιόν: Προθεσμία στην Ελλάδα για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Κίνδυνος διακοπής πληρωμών
18/09/2025 16:18
Αποδέχεστε τα cookies; Δείτε γιατί οι χάκερ τα λατρεύουν
18/09/2025 15:53
ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης
18/09/2025 15:14
Η Nvidia θα επενδύσει 5 δισ. δολάρια στην Intel
18/09/2025 14:25