Μπουτάρης: Να κηρυχτεί παράνομη η Χρυσή Αυγή

Μπουτάρης: Να κηρυχτεί παράνομη η Χρυσή Αυγή
Παράνομο ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης να κηρυχτεί και στην Ελλάδα το «ναζιστικό κόμμα», όπως στην Γερμανία, απαντώντας σε ερωτήση δημοσιογράφου σχετική με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή, μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Γ'Σώμα Στρατού.

«Είναι πέρα από κάθε λογική μέσα στο κοινοβούλιο να έχουμε ναζιστικό κόμμα» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
«Είναι σημεία των καιρών γιατί σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα και πιστεύω βαθύτατα ότι, όπως στη Γερμανία είναι παράνομο το ναζιστικό κόμμα, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα», συμπλήρωσε.

«Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, γιατί ξέρουμε τις συνέπειες» τόνισε ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπληρώνοντας ότι η ύφεση, η λιτότητα και η ανεργία έχουν συμβάλει και σήμερα στην αναβίωση των «άκρων» στην Ευρώπη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, συλλόγους αντιστασιακών και σωματεία. Στη μια το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί εκδήλωση μνήμης με την παρουσία και ξένων επισήμων στα συμμαχικά κοιμητήρια «Ζεϊτενλικ» στη Σταυρούπολη. Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας.