Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό

Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία αιτήσεων στην ιστοσελίδα της Mexoxo και θα διαρκέσει έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2021 όπου 300 γυναίκες θα επιλεγούν για να το παρακολουθήσουν

Την έναρξη του προγράμματος "Small Places Big Dreams" το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και έχει ως στόχο να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και διασύνδεσης σε 300 γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η ιδρύτρια της Mexoxo ΑΜΚ, Elpida, μαζί με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον πρέσβη των Η.Π.Α., Geoffrey R. Pyatt

H Elpida δήλωσε: "Με σεβασμό στην εποχή που ζούμε νιώθω ότι συμβάλουμε στην ανάπτυξη του ζωτικού τομέα του τουρισμού στη χώρα μας δεδομένου ότι σημαντικοί φορείς, εταιρείες και οργανισμοί συλλογικά δημιουργούν ένα αδιάρρηκτο κύκλο αλλαγής. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την δέσμευσή τους."

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: "Από την πρώτη στιγμή που η πανδημία «χτύπησε και τη δική μας πόρτα», στο Υπουργείο Τουρισμού θέσαμε σε ύψιστη προτεραιότητα τη στήριξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων στον τουρισμό. Και στο πλαίσιο αυτό με μεγάλη χαρά στηρίζουμε την προσπάθεια του «Small Places Big Dreams», ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για ένα πρόγραμμα που παρέχει σε 300 γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και διασύνδεσης.

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία σε αυτήν την πολύ σημαντική πρωτοβουλία που συμβάλλει αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού. Και στις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα που θα έχουν την τύχη να γίνουν δέκτες όλων αυτών των σημαντικών μηνυμάτων που θα τις βοηθήσουν περαιτέρω στην ενασχόλησή τους με τον τουρισμό μας, εύχομαι ό,τι καλύτερο και δηλώνω πως το Υπουργείο Τουρισμού και η Ελληνική Κυβέρνηση γενικότερα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε νέα πρωτοβουλία."

Ο Αμερικανός Πρέσβης, Geoffrey R. Pyatt, δήλωσε: "Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την Mexoxo ώστε να πραγματοποιήσει το κοινό όραμα για την κοινωνικό-οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών. Η συνεργασία μας με την Mexoxo αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειάς μας να στηρίξουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ιδίως τη ζωτικής σημασίας τουριστική βιομηχανία της χώρας. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε στενά με τον υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, κύριο Χάρη Θεοχάρη, του οποίου η έξυπνη και ασφαλής προσέγγιση βοήθησε να γίνει το 2021 το έτος του αμερικανικού τουρισμού στην Ελλάδα. Επιθυμούμε να διασφαλίσουμε ότι οι Ελληνίδες επιχειρηματίες θα έχουν πλήρη πρόσβαση στις ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες που δημιουργούνται σε αυτό τον κλάδο, καθώς η Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες της και καλωσορίζει τους τουρίστες. Με συναίσθημα μεγάλης ικανοποίησης και υπερηφάνειας βλέπουμε επίσης ισχυρές συνεργασίες με αμερικανικές επιχειρήσεις όπως η Google, η οποία στηρίζει το έργο της Mexoxo μέσω του Grow with Google."

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ, ΣΕΤΚΕ, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Στο μεταξύ ξεκίνησε ήδη η διαδικασία αιτήσεων στην ιστοσελίδα της Mexoxo και θα διαρκέσει έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2021 όπου 300 γυναίκες θα επιλεγούν για να το παρακολουθήσουν.

Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Small Places Big Dreams" παρέχεται με τη συμβολή των Grow with Google, École hôtelière de Lausanne, Metropolitan College και του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και θα προσφέρει στις γυναίκες του τουριστικού κλάδου εφόδια για να προσαρμοστούν στον αιφνίδιο ψηφιακό μετασχηματισμό που επέφερε ο COVID-19 ώστε να ενισχυθεί η αντοχή των επιχειρήσεών τους έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας και με απώτερο σκοπό την βιωσιμότητα και οικονομική τους ανάπτυξη. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με την AQ Strategy και ο τουρισμός επιλέχθηκε ως ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και βασικός πυλώνας του εθνικού ΑΕΠ.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί αποφοίτηση και εορτασμός στις 8 Μαρτίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με ομιλητές από τις Η.Π.Α και την Ελλάδα.
H Μexoxo ΑΜΚ δημιουργήθηκε από την Elpida το 2013 με σκοπό την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη και την δωρεάν εκπαίδευση των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ