ΣΒΕ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για 3.500 ωφελούμενους

ΣΒΕ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για 3.500 ωφελούμενους

Δικαιούχοι συμμετοχής είναι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς της οικονομίας και οι οποίοι κατοικούν στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου

Προθεσμία μέχρι τις 31/8, προκειμένου να καταθέσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση για συμμετοχή σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης που “ τρέχει” από σήμερα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας και αφορά σε 3.500 ωφελούμενους, έχουν οι ενδιαφερόμενοι, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΒΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης, με αντικείμενο την ενίσχυση των επαγγελματικών τους ικανοτήτων. Δικαιούχοι συμμετοχής είναι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς της οικονομίας και οι οποίοι κατοικούν στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΒΕ, οι ωφελούμενοι στο επιδοτούμενο πρόγραμμα, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ ανά ώρα μικτά, με ανώτερο ποσό τα 750 ευρώ μικτά. Κατά τον σύνδεσμο, το πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 150 ώρες και η επαγγελματική συμβουλευτική υποστήριξη θα είναι 15 ώρες ανά ωφελούμενο.

Βέβαια, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίοι είναι κάτοικοι των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, πλήρους απασχόλησης, είναι εποχικά εργαζόμενοι και είναι μερικής απασχόλησης. “ Οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται πρέπει να είναι του ιδιωτικού τομέα. Ο κλάδος και το είδος δεν λαμβάνονται υπόψη στην αίτηση συμμετοχής”, διευκρινίζεται από τον ΣΒΕ.

Τα θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης που θα υλοποιηθούν, είναι τα εξής: στέλεχος διαχείρισης και διοίκησης έργου, πωλητής - στέλεχος εξαγωγικού διεθνούς - εμπορίου, στέλεχος διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου (E-Commerce), τεχνικός τήρησης διαδικασιών βιομηχανικής παραγωγής, τεχνικός οργάνωσης της βιομηχανικής παραγωγής, στέλεχος τμήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης και στέλεχος διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://sbe121.gr/ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ